Germania scoate bazooka în lupta contra crizei: vom furniza cash nelimitat tuturor companiilor afectate de criza coronavirusului© businessmagazin.ro

Germania scoate bazooka în lupta contra crizei: vom furniza cash nelimitat tuturor companiilor afectate de criza coronavirusului

, 6 știri, 149 vizualizări

Germania a anunțat că va furniza cash nelimitat companiilor atinse de criza determinată de noua gripă chinezească, într-o măsură de urgență pe care ministrul de Finanțe a descris-o ca fiind o „bazooka”, pentru a stăvili criza în cea mai mare economie din zona euro, relatează Financial Times.

Mișcarea reprezintă o schimbare abruptă a modului în care Guvernul german a tratat economia în ultimii ani, în care a prevalat ideologia bugetelor echilibrate, a deficitului bugetar zero. În toată această perioadă guvernul german a rezistat apelurilor organizațiilor internaționale ca FMI, să treacă la cheltuieli mai mari pentru a impulsiona creșterea economică.

Anunțul reflectă de asemenea, magnitudinea crizei cu care trebuie să o confrunte o economie orientată spre export ca cea a Germaniei, care este foarte dependentă de lanțurile globale de valoare și de fluxurile comerciale internaționale.