Gheorghe Falcă a demisionat5Foto© realitatea.net

Gheorghe Falcă a demisionat

, 12 știri, 29 vizualizări

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a demisionat din calitatea de profesor în cadrul Universității 'Aurel Vlaicu', în semn de protest pentru faptul că i-a fost acordat lui Adrian Năstase titlul 'Doctor Honoris Causa', edilul arătând că 'simpatiile partinice ar fi trebuit exersate fără implicarea instituției de învățământ'. Surse din cadrul universității au declarat, pentru Agerpres, că Gheorghe Falcă și-a depus demisia săptămâna trecută. El preda, din 2018, comunicare la Facultatea de Inginerie.

Falcă a confirmat luni, pentru Agerpres, că și-a dat demisia. 'Gestul universității de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa încalcă angajamentul neimplicării politice. Întregul demers este lipsit de discernământ academic', a spus Falcă. El a adăugat că îl consideră pe Năstase 'un non-model pentru societatea românească și tinerii acesteia'.

Reprezentanții universității nu au putut fi contactați pentru a comenta decizia și afirmațiile lui Gheorghe Falcă, rectorul instituției de învățământ superior fiind plecat din țară. Pe 17 mai, fostul premier Adrian Năstase a primit titlul 'Doctor Honoris Causa' al Universității 'Aurel Vlaicu' din Arad, ca o recunoaștere pentru activitatea științifică desfășurată.