Gina Haspel, prima femeie la conducerea CIA
Foto: stirileprotv.ro

Gina Haspel, prima femeie la conducerea CIA

8 știri, 16

Președintele american Donald Trump l-a dat afară marți pe Rex Tillerson din funcția de secretar de Stat și l-a înlocuit cu directorul Agenției Centale americane de Informații (CIA) Mike Pompeo, transmite BBC News. Conducerea CIA va fi preluată de Gina Haspel.

Trump i-a mulțumit lui Tillerson într-un mesaj postat pe Twitter pentru serviciile sale și apreciază că noul secretar de Stat va face ”o treabă fantastică”.

”Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul nostru secretar de Stat. El va face o treabă fantastică! Îi mulțumesc Rex Tillerson pentru serviciile sale!”, scrie Trump pe Twitter.

”Gina Haspel va deveni noul director al CIA și prima femeie în această poziție. Felicitări tuturor!”, a adăugat Trump pe Twiiter.

Tillerson, un fost CEO ExxonMobil, conduce diplomația americană de peste un an de zile.

Steve Goldstein, unul dintre cei mai înalți responsabili ai diplomației americane, a fost la rândul său concediat marți de Casa Albă după ce a comentat public cu privire la destituirea secretarului de stat Rex Tillerson, informează AFP.

‘Secretarul de stat (Rex Tillerson) nu a vorbit cu președintele (Donald Trump) azi dimineața și el nu cunoaște motivele (demisiei sale), însă este recunoscător că a avut oportunitatea de a fi în slujba țării”, a declarat subsecreatrul de stat Steve Goldstein. ‘Secretarul (de stat Rex Tillerson) era ferm hotărât să rămână în funcție datorită pro...

    Citește pe ziuaveche.ro    Tendințe