Ginerele lui Trump, Jared Kushner, în Maroc pentru planul de pace israelo-palestinian3Foto© romaniatv.net

Ginerele lui Trump, Jared Kushner, în Maroc pentru planul de pace israelo-palestinian

, 5 știri, 15 vizualizări

De la instalarea sa la Casa Albă, Donald Trump își afișează voința de a ajunge la ”acordul ultim” între israelieni și palestinieni, sperând să reușească acolo unde predecesorii săi - republicani și democrați - au eșuat. Însă ecuația se anunță deosebit de delicată, în contextul în care palestinienii boicotează administrația americană, după ce Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului în decembrie 2017.

Kushner, care nu-și ascunde intenția de a ademeni o parte a palestinienilor cu promisiunea unei veritabile dezvoltări economice, știe că va avea nevoie de susținerea țărilor arabe aliate Statelor Unite. După vizita în Maroc, marți, el urmează să efectueze vizite în Iordania, iar apoi în Israel, până la 31 mai, a anunțat un reprezentant al Executivului american sub protecția anonimatului, potrivit news.ro.

Jared Kushner a fost primit marți de regele Marocului, Mohammed al VI-lea, la o întrevedere organizată la reședința regală, la Rabat. Ei au discutat despre ”evoluțiile și dezvoltările pe care le-ar putea cunoaște regiunea Africa de Nord și Orientul Mijlociu” și despre parteneriatul strategic între Statele Unite și Maroc, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului regal.