Giorgiana Hosu, propusă de Toader ca adjunct DIICOT, va fi audiată marți de procurorii CSM
Foto: www.puterea.ro

Giorgiana Hosu, propusă de Toader ca adjunct DIICOT, va fi audiată marți de procurorii CSM

20 știri, 13

Procuorul Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru postul de procuror-șef adjunct al DIICOT, va fi audiată marți în Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar avizul ar urma să fie dat în 12 octombrie.

Ședința Secței pentru procurori a CSM este programată de la ora 10.00.

Pe ordinea de zi a ședinței se află avizarea propunerii ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a Giorgianei Hosu. De asemenea, va fi audiată în Secția pentru procurori a CSM și Florena Esther Sterschi, propusă de ministrul Justiției pentru postul de procuror-șef al Secției de Resurse Umane și Documentare din Parchetul General.

În 12 octombrie, Secția pentru procurori a CSM ar urma să transmită ministrului Justiției avizul pentru cele două propuneri de numire.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus-o în 14 septembrie pe Elena Giorgiana Hosu pentru funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT, funcție scoasă la concurs alături de alte șapte posturi vacante în Parchetul General și DNA. Pentru DNA, Toader nu a făcut nicio propunere.

Procurorul Giorgiana Hosu a fost adjunct al șefului DIICOT și în perioada 2013-2014. După demisia Alinei Bica de la conducerea direcției, în noiembrie 2014, în urma arestării în dosarul despăgubiri...

Citește pe puterea.ro