Google va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser2Foto© money.ro

Google va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser

, 5 știri, 9 vizualizări

Google a lansat un nou serviciu care ne va permite să jucăm un nou joc chiar de pe calculatoarele mai puțin performante sau de pe telefoanele mobile. Stadia este un fel de streaming pentru jocuri: vor rula direct de pe serverele Google, iar utilizatorii își vor folosi smartphone-ul, tableta sau laptopul doar ca un portal către lumea virtuală.

Phil Harrison, vicepreședinte Google: Imaginați-vă că vă uitați la jocuri pe YouTube și descoperiți cel mai nou trailer „Assassin’s Creed: Odyssey” pe canalul oficial de YouTube ale Ubisoft. Veți observa butonul „Jucați acum”. Doar dând click pe acel buton, jucătorul este dus în joc direct din browser în 5 secunde, fără descărcări, fără patch-uri, fără actualizări și fără instalări.

Acestea sunt, în mare, principalele promisiuni ale Stadia, noul serviciu al Google. Până acum, jucarea unui joc nou depindea de performanțele calculatorului. Sistemele slabe rulau greoi sau chiar deloc. Gamerii serioși au calculatoare de mii de dolari, dar și acestea rămân în urmă la un moment dat. Stadia promite să întrerupă „cursa înarmării” dintre producătorii de jocuri și cei de hardware.