Gorghiu: În momentul acesta, un referendum nu rezolvă situația punctuală legată de dosarul Laurei Codruța Kovesi2Foto1Video© cotidianul.ro

Gorghiu: În momentul acesta, un referendum nu rezolvă situația punctuală legată de dosarul Laurei Codruța Kovesi

, 5 știri, 31 vizualizări

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat joi că declanșarea unui referendum pe Justiție, așa cum a cerut Alianța USR - PLUS, nu rezolvă situația punctuală legată de dosarul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi, dar a atras atenția totodată că citarea acesteia, în calitate de suspect, în momentul în care candidează pentru șefia Parchetului European, reprezintă o coincidență "cam mare".

"În momentul acesta, un referendum nu rezolvă situația punctuală legată de dosarul nou al doamnei Kovesi și în niciun caz nu ar rezolva situația din justiție. Un referendum se organizează, în general, atunci când vrei să dai o direcție într-un domeniu. Evident că este atributul președintelui.

Din punctul meu de vedere, în acest moment, un referendum pe justiție ar fi ineficient din punct de vedere al efectelor imediate. Evident că o eventuală organizare a unui referendum pe justiție rămâne o temă care poate fi pusă oricând în aplicare la solicitarea președintelui României", a arătat Gorghiu, într-o declarație de presă susținută la Palatul Parlamentului.