Greviști de la Electrolux vin la Ambasada Suediei din București8Foto© libertatea.ro

Greviști de la Electrolux vin la Ambasada Suediei din București

, 17 știri, 10 vizualizări

Vicepreședintele Cartel Alfa, Marian Apostol, a declarat că scopul caravanei este de a atrage atenția asupra modului în care conducerea Electrolux își tratează muncitorii de la fabrica din Satu Mare și nu de a protesta împotriva produselor firmei.

"Am ales să facem această acțiune nu pentru că am avea ceva cu produsele Electrolux, ci pentru că avem ceva față de modul în care Electrolux își tratează muncitorii români. Din păcate, această practică a Electrolux-ului este valabilă la nivelul mai multor companii multinaționale din România care s-au înțeles între ele să păstreze nivelul la prețul muncii undeva foarte scăzut, astfel încât să fim în permanență dependenți de ei", a spus Marian Apostol, citat de Agerpres.

Grupul de mașini pline cu protestatari, pe care sunt scrise diverse mesaje împotriva conducerii Electrolux, va face mai multe opriri în Zalău, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și Pitești, unde greviștii vor protesta în fața magazinelor care comercializează produse Electrolux. Punctul final al călătoriei este Ambasada Suediei din București, unde va fi organizat un protest amplu.