Grupul Thomas Cook a intrat în faliment25Foto© agerpres.ro

Grupul Thomas Cook a intrat în faliment

, 66 știri, 18 vizualizări

'În pofida eforturilor considerabile, discuțiile dintre diferitele părți participante la grup și noile surse de finanțare posibile nu au dus la niciun acord. Consiliul de Administrație a ajuns prin urmare la concluzia că nu are altă opțiune decât să ia măsurile pentru a intra în lichidare judiciară cu efect imediat', a explicat comunicatul.

Compania înființată în anul 1841 se lupta pentru supraviețuire după ce creditorii amenințaseră că se vor retrage dintr-un acord de salvare care a fost negociat timp de mai multe luni. Afectat de datoriile mari, competiția online și incertitudinea geopolitică, Thomas Cook avea nevoie de finanțări suplimentare în valoare de 200 milioane de lire sterline (227 milioane euro), pe lângă pachetul de 900 milioane lire sterline convenit deja, pentru a evita falimentul.

Intrarea în faliment a grupului Thomas Cook declanșează cea mai amplă operațiune de repatriere din istoria Marii Britanii. Ministrul britanic de externe, Dominic Raab, a spus că guvernul de la Londra a elaborat planuri de rezervă, în cazul în care discuțiile dintre Thomas Cook și creditorii săi vor eșua, astfel încât niciun turist să nu fie lăsat peste hotare. Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an.