Amendă de peste 1 miliard de euro pentru Volkswagen, după scandalul emisiilor

Amendă de peste 1 miliard de euro pentru Volkswagen, după scandalul emisiilor

10 știri, 28

Grupul Volkswagen a fost amendat cu peste un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate, prin care au fost falsificate rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Reprezentanții producătorului auto au anunțat, miercuri, că vor accepta această sancțiune și că își vor asuma responsabilitatea pentru acest scandal.

Procurorii germani au impus constructorului auto Volkswagen o amendă în valoare de peste un miliard de euro pentru scandalul manipulării emisiilor poluante, transmite DPA, citat de Agerpres.ro.

„După o examinare amănunțită, Volkswagen AG a decis să accepte amenda și să nu o conteste. Prin această decizie, Volkswagen își recunoaște responsabilitatea pentru criza diesel și consideră că acesta este un nou pas spre depășirea crizei”, au informat reprezentanții companiei Volkswagen

Amenda instituită de procurorii germani a fost aplicată la aproape trei ani după ce Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În 2015, Volkswagen a recunoscut că a folosit un software pentru a a ascunde emisiile reale de noxe. Producătorul auto a promis că va oferi despăgubiri de miliarde de dolari pentru proprietarii de autoturisme diesel din Statele Unite.

Până în prezent, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa...

    Citește pe libertatea.ro