Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind regimul cetățenilor britanici în cazul unui Brexit fără acord2Foto© businessmagazin.ro

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind regimul cetățenilor britanici în cazul unui Brexit fără acord

, 7 știri, 22 vizualizări

Ionel Dancă a anunțat, miercuri, că Executivul a adoptat o ordonanță de urgență care reglementează situația cetățenilor britanici din România, în cazul ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord. Dancă a precizat că acest act vizează și regimul cetățenilor români din Marea Britanie.

"Guvernul a adoptat azi o ordonanță de urgență privind regimul cetățenilor din Marea Britanie în cazul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Este o ordonanță de urgențî necesară ,cerută de partea brritanică și în același timp are în vedere reglementarea situației în condiții de reciprocitate pentru cetățenii români aflați în Marea Britanie, în cazul ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii fără un acord", a decalrat Ionel Dancă, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Acesta a mai spus că România este singurul stat din Uniunea Europeană care nu a reglementat situația cetățenilor britanici din țară în cazul unui Brexit fără acord.