Avocatul Copilului. Guvernul a aprobat înființarea
Foto: www.romaniatv.net

Avocatul Copilului. Guvernul a aprobat înființarea

15 știri, 34

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi înființarea Avocatului Copilului, ca structură distinctă în cadrul instituției Avocatul Poporului, care se va ocupa exclusiv de domeniul drepturilor copilului. În legislatura trecuta, parlamentarii PSD au respins o propunere legislativă a deputatului PNL Andreea Paul privind înființarea instituției Avocatului Copilului. Pe atunci, PSD spunea că nu este nevoie de o instituție specială care să apere drepturile copiilor.

Ministerul Muncii a transmis, după ședința de Guvern, că până acum, problematica drepturilor copilului era inclusă într-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii și persoanele cu handicap.

Proiectul de lege adoptat miercuri modifică și completează Legea nr.35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului și dă posibilitatea copiilor să facă plângeri direct Avocatului Copilului. Noua structură va putea primi și soluționa plângerile individuale făcute de copii sau de reprezentanți ai acestora față de instituții publice din domeniul sănătății, educației și protecției speciale a copilului.

Ulterior, Avocatul Copilului va verifica instituțiile publice reclamate.

    Citește pe libertatea.ro