Guvernul a majorat cuantumul diurnelor personalului militar și civil participant la misiuni în afara României5Foto© cotidianul.ro

Guvernul a majorat cuantumul diurnelor personalului militar și civil participant la misiuni în afara României

, 9 știri, 27 vizualizări

Astfel, se vor pune în practică prevederile art. 26 din Legea nr. 121/2011 și se va asigura un tratament echitabil în acordarea drepturilor reglementate în proiect pentru toate categoriile de personal din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, care participă la aceleași tipuri de misiuni și operații sau la unele similare, în afara teritoriului statului român.

Aplicarea actului normativ nu necesită alocarea unor sume suplimentare, fondurile încadrându-se în limitele aprobate anual prin bugetele instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, precizează comunicatul MApN.

Achiziție de peste un miliard de lei pentru Armata Română. Cumpără platforme de transport IVECO

Potrivit noii HG, personalul participant la misiunile și operațiile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - c) din Legea nr. 121/2011 (misiuni de apărare colectivă, de răspuns la crize și misiuni de pace) privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu completările ulterioare, denumit în continuare personal, beneficiază de diurnă în valută în următoarele cuantumuri: