Guvernul a prelungit perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate© a1.ro

Guvernul a prelungit perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate

, 4 știri, 12 vizualizări

În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea de Guvern privind prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate până la data de 15 iunie 2019. Actul normativ, care a fost aprobat pe data de 14 mai, completează articolul 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2019.

Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor precum și replantarea acestora, se precizează în expunerea de motive care însoțește actul normativ.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de minimis de 3.000 de euro/an fermierii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.