Guvernul dă bani pentru instruirea personalului medical2Foto© romaniatv.net

Guvernul dă bani pentru instruirea personalului medical

, 5 știri, 15 vizualizări

Cel puțin 200 de medici și asistenți medicali pot beneficia de specializări în cardiologie pediatrică, prin intermediul unui program finanțat din fonduri europene cu suma de 5 milioane de euro, a anunțat, vineri, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES. Fondurile sunt alocate prin Programul Operațional Capital Uman (POCU).

Potrivit sursei citate, Autoritatea de Management pentru pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MFE, a lansat, vineri, în consultare publică, Ghidul solicitantului "Competențe pentru competitivitate în domeniul cardiologiei pediatrice - boli cardiovasculare, chirurgie și ATI'.

"Finanțarea specializării profesioniștilor din domeniul cardiologiei pediatrice are loc în contextul în care malformațiile cardiace la copii reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate în primul an de viață al nou-născuților. Finanțarea din fonduri europene reprezintă una dintre soluțiile noastre pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor cu afecțiuni cardiovasculare.