Guvernul dă locuințe de protocol pentru șefii CCR, Academiei Române, Curții de Conturi ÎCCJ și CSM
Foto: www.romaniatv.net

Guvernul dă locuințe de protocol pentru șefii CCR, Academiei Române, Curții de Conturi ÎCCJ și CSM

8 știri, 29

„S-a luat decizia pentru a exista similititudinea legislativă în ceea ce privește anumite persoane care ocupă funcții importante în statul român de demnitate publică înaltă să beneficieze de aceleași facilități ți mă refer la președintele Academiei Române, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele Curții de Conturi, președintele Curții Constituționale. S-a luat această decizie având în vedere că ocupă funcții în statul român de înaltă demnitate publică și să beneficieze ca și celelalte persoane care au funcții similare de aceleași prevederi legale”, a declarat, la finalul ședinței Executivului, purtătorul de cuvânt Nelu Barbu.

El a precizat că Ordonanța de Urgență prevede, ca linie principală, stabilirea tarifelor în privința închirierii imobilelor RAAPPS.

„Practic, prin modificările de astăzi, aceste sucursale care adminsitrează imobilele statului pot stabili tarifele, le pot actualiza, cu aprobarea CA-ului Regiei, pe criterii de eficiență”, a spus Barbu.

„Având în vedere importanța deosebită și rolul funcțiilor de președinte al Curții Constituționale, președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, președinte al Curții de Conturi, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii și președinte al Academiei Române, se impune crearea cadrului legal pentru ca persoanele care ocupă aceste funcții să beneficieze de reședințe oficiale din cadrul fondu...

    Citește pe money.ro