Elevii care au luat 10 la BAC și evaluarea națională vor primi stimulente financiare

Elevii care au luat 10 la BAC și evaluarea națională vor primi stimulente financiare

14 știri, 7

Guvernul îi premiază pe elevii care au luat 10 la Evaluare și Bacalaureat. Astfel, elevii care au luat nota maximă la Evaluare vor primi 1.000 de lei, în timp ce premianții de la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei.

Decizia privind premierea elevilor cu note maxime la examenele de admitere de anul acesta a fost luată în ședința de Guvern de joi.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Guvernul va aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenții care au obținut media 10 atât la evaluarea națională, cât și la examenul național de bacalaureat.

”Susținerea copiilor și a tinerilor cu performanțe școlare este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvernul României și care este în acord cu Programul de guvernare. Vreau să îi felicit pe toți cei care au obținut performanțe la evaluarea națională, dar și la examenul de bacalaureat și să le doresc mult succes în continuare”, a spus șefa Executivului.

Anul acesta, 104 elevi din țară au obținut media 10, din care 17 elevi din București.

Numărul mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2018 a crescut după contestații de la 319 la 345. Asta reiese dintr-un comunicat al Ministerului Educației Naționale cu privirile la rezultatele finale după contestații la Evaluarea Națională 2018.

    Citește pe libertatea.ro