Guvernul și RAR declară război mașinilor cu volan pe dreapta
Foto: adevarul.ro

Guvernul și RAR declară război mașinilor cu volan pe dreapta

9 știri, 119

Oficialii guvernamentali și Registrul Auto Român au declarat război mașinilor cu volan pe dreapta din cauza numărului mare de accidente cu victime în care sunt implicate acestea. Autovehiculele de acest tip, din afara Uniunii Europene, nu vor mai putea fi înmatriculate în România de la sfârșitul acestei luni. În prezent, în România circulă zeci de mii de mașini cu volan pe dreapta, aproape 90% dintre ele fiind aduse din Regatul Unit al Marii Britanii.

După eliminarea taxei de mediu a explodat înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta. Dacă în 2015 și 2016 s-au omologat puțin peste 11.000 de mașini cu volan „pe partea cealaltă”, în ultimele 17 luni, peste 39.000 de autoturisme de acest gen au fost înmatriculate în România.

Odată cu explozia numărului de mașini cu volan pe dreapta înmatriculate în România a crescut și numărul accidentelor în care sunt implicate astfel de autovehicule.

În ultimul an, oficialii guvernamentali, autoritățile din subordinea Ministerului Transporturilor, reprezentanții Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, Autorității de Supraveghere Finaciară și cei din cadrul Poliției Române, au discutat despre o lege care să să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta în România, sau despre identificarea unor soluții prin care să fie redus numărul accidentelor produse de aceste mașini pe teritoriul României.

Articolul integral pe...

    Citește pe money.ro