Sprijin pentru familiile minerilor decedați
Foto: www.agerpres.ro

Sprijin pentru familiile minerilor decedați

9 știri, 22

Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru acordarea de ajutoare financiare pentru familiile minerilor decedați la Lupeni și pentru minerul rănit în același accident, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

"Am anunțat încă din clipa în care am fost la Lupeni, pentru a coordona această activitate, că vom acorda sprijin financiar pentru acele persoane care vor suferi în urma acelui incident, în primul rând pentru cei doi decedați (...). Prin hotărârea de guvern de astăzi acordăm un ajutor de 20.000 de lei. În al doilea rând, acordăm un ajutor și pentru (...) acel miner accidentat foarte ușor, un ajutor de 5.000 de lei (...) Toate aceste hotărâri sunt conform legii și vreau să mulțumesc colegilor de la Ministerul Muncii pentru buna colaborare ca, într-un termen foarte scurt, să elaborăm și să aprobăm această hotărâre de guvern", a afirmat Petcu la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit ministrului Energiei, aceste venituri sunt suplimentare față de cele acordate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă.

"Mă refer, în primul rând, la 24 de salarii medii pe ramură, aproximativ 77.000 de lei pentru fiecare miner decedat. Și, bineînțeles, tot Contractul Colectiv de Muncă prevede foarte clar ca soțiile celor doi mineri decedați, care în acest moment sunt șomere, să fie încadrate în muncă la Complexul Energetic Hunedoara", a spus Toma Petcu.

De asemenea,...

    Citește pe agerpres.ro