Guvernul va demara programe de screening privind cancerul și hepatita, în valoare de 103 milioane de euro2Foto© hotnews.ro

Guvernul va demara programe de screening privind cancerul și hepatita, în valoare de 103 milioane de euro

, 6 știri, 22 vizualizări

„Astăzi este o zi în care 103 milioane de euro, bani din fonduri europene, sunt lansați pentru a fi folosiți într-un program de screening. Beneficiari sunt peste un milion de persoane din diferite zone ale țării. Astăzi lansăm programul de prevenție privind trei tipuri de cancer - mamar, de col uterin și de colon, cât și pentru hepatitele B și C. Acestea sunt programe de prevenție", a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului.

Programul de screening presupune descoperirea precoce a bolii și evidențierea sa într-un stadiu incipient, înainte de începerea vreunui tratament. Screeningul ajută ca eficacitatea și eficiența intervențiilor să fie mai mare și totodată, tratamentele efectuate în stadiile precoce ale bolii să fie mai ieftine și mai eficace, arată specialiștii.

La rândul său, ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că cele 4 programe de screening sunt doar „piese dintr-un puzzle mai mare" - un masterplan împotriva cancerului.