Copilot chinez rănit, după ce cabina avionului s-a rupt în timpul zborului
Foto: stirileprotv.ro

Copilot chinez rănit, după ce cabina avionului s-a rupt în timpul zborului

6 știri, 26

Un Airbus A319 a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență luni în China după ce cabina avionului s-a rupt în zbor și l-a rănit pe copilot, a anunțat Administrația aviației civile chineze (CAAC), informează France Presse.

Avionul, care efectua o cursă operată de compania Sichuan Airlines între metropola Chongqing (sud-vest) și Lhassa (Tibet), a reușit o aterizare de urgență la Chengdu (sud-vestul Chinei), în pofida faptului că geamul din dreapta al cabinei s-a spart, potrivit unui comunicat al CAAC.

Copilotul a fost rănit, mai ales la față, și o stewardesă a fost de asemenea ușor rănită în timpul aterizării, potrivit comunicatului.

Cauza incidentului nu a fost precizată și CAAC a adăugat doar că o anchetă este în curs de desfășurare.

Imaginile difuzate de pasageri pe site-ul Cotidianului Poporului, ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez (PCC, la putere), arată că măștile de oxigen fuseseră deja eliberate. Alte imagini par să arate că una dintre ferestrele cabinei a dispărut complet.

Aceasta este a doua aterizare de urgență a unui avion în China în mai puțin de o lună. Pe 15 aprilie, un zbor Air China a fost deviat după ce un bărbat a luat ostatică pentru scurt timp o însoțitoare de zbor amenințând că îi va înfige un pix în vena de la gât.AGERPRES

    Citește pe jurnalul.ro