Hong Kong dă 1.200 de dolari la 7 milioane de locuitori pentru a stimula creșterea economică4Foto© adevarul.ro

Hong Kong dă 1.200 de dolari la 7 milioane de locuitori pentru a stimula creșterea economică

, 4 știri, 28 vizualizări

Principala măsură din bugetul anual anunțat miercuri de Hong Kong este o alocare de 10.000 de dolari din Hong Kong (1.284 de dolari americani) pentru 7 milioane de oameni, adică fiecărui rezident permanent al orașului cu vârsta de peste 18 ani. Cu această măsură, autoritățile speră să ajute populația „copleșită de o atmosferă grea”, a declarat secretarul financiar Paul Chan. El a estimat că deficitul va atinge un nivel record de 139,1 miliarde dolari din Hong Kong (17,85 miliarde de dolari americani) în anul fiscal următor.

Administrația lui Carrie Lam încearcă să oprească încetinirea economiei aflate în colaps. Numeroasele luni de tulburări politice provocate de rolul Chinei în oraș au împins Hong Kong-ul, anul trecut, în prima recesiune anuală din ultimul deceniu. Economiștii prognozează o a doua contracție anuală în 2020, deoarece focarul de coronavirus scade în continuare producția.

„În aceste vremuri fără precedent, sunt încrezător că propunerile bugetare pentru anii 2020-2021 vor fi un sprijin efectiv și direcționat pentru comunitatea din Hong Kong, astfel încât aceasta să reziste dificultăților actuale și să se pregătească pentru un mâine mai luminos”, a spus Lam.