Hosu: Dacă se poate demonstra că ofițerii SRI au făcut anchetă în dosare DIICOT, îmi voi da demisia
Foto: www.dcnews.ro

Hosu: Dacă se poate demonstra că ofițerii SRI au făcut anchetă în dosare DIICOT, îmi voi da demisia

17 știri, 28

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiției pentru ocuparea funcției de procuror șef adjunct al DIICOT, a afirmat marți că funcția pentru care candidează va rămâne din nou vacantă în cazul în care se poate demonstra că ofițerii Serviciului Român de Informații au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar al Direcției.

"DIICOT are în competență exclusivă infracțiunile de combatere a terorismului și a securității naționale. Ca atare, colaborarea cu Serviciul Român de Informații este nu firească și îndreptățită de lege, este vitală. De exemplu, în caz de intervenție antiteroristă sau în caz de intervenție contrateroristă, procurorul DIICOT este singurul desemnat să participe în mijlocul acelui eveniment alături de SRI.

Procurorul conduce. Eu mai merg un pic mai departe și spun că, dacă se poate demonstra sau s-ar putea demonstra de către cineva că ofițerii Serviciului Român de Informații au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar DIICOT, atunci funcția de procuror șef adjunct o să rămână din nou vacantă", a declarat Giorgiana Hosu, în cadrul interviului susținut în fața membrilor Secției pentru procurori a CSM, după ce a fost întrebată de procurorul general Augustin Lazăr dacă a văzut vreun ofițer de informații conducând o anchetă.

Citește pe agerpres.ro