Hotelurile și restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Ce spune un proprietar de restaurante3Foto© businessmagazin.ro

Hotelurile și restaurantele ar putea să fie scutite la plata impozitului pentru 90 de zile. Ce spune un proprietar de restaurante

, 10 știri, 38 vizualizări

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede ca firmele din industria HoReCa, cea mai afectată de criza Covid-19, să fie scutite de la plata impozitului specific unor activități pentru o perioadă de 90 de zile. Același tratament se aplică și pentru operatorii de jocuri de noroc, pentru perioada în care au avut activitatea suspendată în timpul stării de alertă.

Astfel, antreprenorii din HoReCa ar putea fi scutiți de plata TVA pentru livrări, importuri și achiziții intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice pentru constituirea rezervei de capacități a Uniunii Europene, până în 1 octombrie. Furnizorul va justifica scutirea de TVA cu declarația pe propria răspundere cu privire la destinația bunurilor.

De asemenea, Guvernul vrea să prelungească până în 25 octombrie amânarea dobânzilor și penalitățillor pentru întârzierea la plata obligațiilor fiscale.