Hunedoara: Cabana Cheile Buții, cea mai veche din vestul Văii Jiului, distrusă de un incendiu3Foto1Video© hotnews.ro

Hunedoara: Cabana Cheile Buții, cea mai veche din vestul Văii Jiului, distrusă de un incendiu

, 6 știri, 19 vizualizări

Cabana Cheile Buții din localitatea Câmpu lui Neag, cea mai veche din partea de vest a Văii Jiului, a fost distrusă în noaptea de duminică spre luni de un incendiu, o persoană fiind transportată la spitalul din orașul Lupeni cu arsuri la mâini și picioare, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

"Patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la Spitalul Lupeni cu o mașină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare și superioare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar. Incendiul a fost anunțat cu întârziere, din cauză că zona este una izolată, fără semnal de telefonie mobilă.

Pentru stingerea flăcărilor, 20 de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului, unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Potrivit pompierilor militari, cabana a ars pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric.