Iarna va fi caldă! Ce au spus meteorologii5Foto© stirileprotv.ro

Iarna va fi caldă! Ce au spus meteorologii

, 7 știri, 21 vizualizări

Iarna următoare va fi mai caldă decât în mod normal în România, însă nu sunt excluse episoadele de vreme extremă, precum ger, viscol și ninsori abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

"Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă - decembrie, ianuarie, februarie - regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitațiilor să fie apropiat de norme sau ușor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal și cu precipitații în limitele normale sau ușor deficitare", a spus Georgescu, în cadrul conferinței Focus Energetic.

Potrivit acesteia, un alt semnal interesant în încercarea de a creiona un tablou în perioada de iarnă îl reprezintă faptul că activitatea solară este în continuare pe un minim, este o situație care durează de mai bine de un an.