ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său
Foto: jurnalul.ro

ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său

9 știri, 25

ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său. Avocatul fostului edil Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, a încercat să explice, luni, la instanța supremă, că plecarea clientului său în străinătate nu a încurcat cu nimic derularea proceselor sale penale și că numărul mare de dosare declanșate de DNA pe numele său l-au „destabilizat juridic”.

UPDATE 15:20. Completul de cinci judecători al ICCJ a respins contestația fostului edil împotriva deciziei primei instanțe de emitere a a unui mandat internațional pe numele său. La acest moment autoritățile de punere în aplicare a sentinței pot cere urmărirea prin Interpol a fostului primar.

Mai precis, avocatul a explicat că orice proces penal se poate judeca și în lipsa unui inculpat atâta vreme cât acesta își asigură apărarea, drept care poate fi des folosit apoi ca argument în căile de atac.

Astfel, explică avocatul atâta vreme cât Mazăre este apărat de avocat ales el poate lipsi de la termene dreptul său fiind asigurat de către apărătorul plătit de edil.

În altă ordine de idei, avocatul a mai explicat că numărul mare de dosare în care se regăsește numele clientului său au menirea de a-l „destabiliza juridic” în sensul că acesta poate crede că statul a pornit o vendetă împotriva sa.

Niciun detaliu despre locația lui Mazăre

În sala de judecată avocatul lui Mazăre nu a oferit niciun...

    Citește pe libertatea.ro