Ideea Europeană. Contemporanul - Cele mai citite cărți în anul 20202Foto© businessmagazin.ro

Ideea Europeană. Contemporanul - Cele mai citite cărți în anul 2020

, 6 știri, 45 vizualizări

Anul 2020 începe normal. Cele câteva zile de minivacanță de după Revelion sunt urmate de tradiționala îmbulzeală a credincioșilor la apa sfințită de Bobotează. Apar primele informații despre noul coronavirus descoperit în Wuhan, dar românii sunt asigurați că virusul nu va ajunge la noi, căci orașul respectiv este doar „un punctișor pe harta Chinei”.

În luna februarie, îmbulzeala se mută la târgurile de turism, unde românii se bucură de abundența de oferte și vor să marcheze anul 2020 cu o destinație nouă, exotică. Pe 26 februarie, apare primul caz de român infectat cu noul virus, plimbat cu izoleta și „tratat cu ciorbă” la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

În martie, peisajul se schimbă total: toată țara intră în lockdown, odată cu instituirea stării de urgență, iar Armata este scoasă pe străzi. Apar dispenserele de dezinfectant de mâini în instituțiile publice și în scările de bloc, începe goana după măștile de protecție, al căror preț explodează peste noapte. Apar primele focare din spitale, iar caravanele de mașini care împrăștie dezinfectanți cu tulumba iau locul oamenilor, pe bulevarde.