Ilie Năstase și Simona Halep, revoltați din cauza bugetului Federației de Sport4Foto© libertatea.ro

Ilie Năstase și Simona Halep, revoltați din cauza bugetului Federației de Sport

, 5 știri, 11 vizualizări

"Mă uit la acești copii care au fost premiați (n.r. - în cadrul Galei Tenisului Românesc), e frumos... dar noi la tenis de doi ani nu avem buget, nu avem finanțare. E urât. Eu unul aș da foc Legii Sportului. Nu este corect ce se întâmplă în țara asta. Dacă vrem să avem sport, trebuie să investim în sport. Sportul este o prioritate pentru că dacă bagi bani în sport cheltui mai puțin după aceea cu sănătatea", a spus Ilie Năstase, prezent, vineri, la Gala Tenisului Românesc.

Dar chiar și fără finanțare, Năstase susține că tenisul este singurul sport care poate aduce medalii României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "La Jocurile Olimpice de la Tokyo numai la tenis putem câștiga medalii. Îmi pare rău să o spun, dar nu cred că au șanse celelalte sporturi. Federația de tenis este una puternică, dar nu a fost invitată de noul ministru la întâlnirea de acum câteva luni. Eu i-aș sugera Simonei Halep să joace în față cu FRT, nu cu România", a adăugat el.

Primul număr 1 al clasamentului ATP a criticat noul sistem al Cupei Davis: "Ce s-a făcut bun în 100 de ani de Cupa Davis au stricat în câteva luni prin formatul aplicat acum. Dacă nu se juca finala între Spania și Canada ce se întâmpla? Nu venea nimeni la meciuri".