În prag de demisie, Grațiela Gavrilescu și-a adus aminte de taxa auto© wall-street.ro

În prag de demisie, Grațiela Gavrilescu și-a adus aminte de taxa auto

, 6 știri, 35 vizualizări

"Nu numai ca Romania trebuie sa-si faca tintele, dar este normal sa putem sa indepartam din casele noastre si din institutiile mari toate echipamentele electronice si electrocasnice care sunt, in momentul de fata, mari consumatoare de energie. Toate trebuie facute in sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si emisiile de CO2, si aici fac referire la Programul "Rabla".

In acelasi timp, trebuie sa ne gandim foarte bine pentru anul viitor la o metoda prin care toate masinile care au Euro 0, 1, 2, 3 sa fie cumva indepartate de pe piata. Acest lucru trebuie sa fie facut numai printr-o asumare, dar si printr-un mod in care sa nu putem fi atacati la Curtea Europeana de Justitie a Uniunii Europene", a spus Gavrilescu, scrie Agerpres.

In ceea ce priveste Programul "Rabla pentru electrocasnice", ministrul de resort a precizat sa se incearca identificarea de bani, "undeva pe fonduri europene, ca sa putem sa largim acest program atat pentru persoanele juridice, cat si pentru institutiile statului".