In replica la miscarile Rusiei din Crimeea, SUA au trimis bombardiere cu capacitati nucleare in Europa2Foto© business24.ro

In replica la miscarile Rusiei din Crimeea, SUA au trimis bombardiere cu capacitati nucleare in Europa

, 6 știri, 107 vizualizări

Statele Unite continuă să-și întărească prezența militară în Europa. Americanii au mai adus patru bombardiere B-52, pe lângă cele două trimise recent. Unul dintre ele a survolat și România și a participat la un exercițiu de realimentare. Totul, în condițiile în care comandantul suprem al forțelor NATO din Europa spune deschis că alianța trebuie să facă mai mult decât până acum, pentru a ține pasul cu Rusia și a descuraja Moscova în privința unor agresiuni militare.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că două avioane de vânătoare Suhoi au interceptat un bombardier american deasupra Mării Baltice.

Ele se adaugă celor 1500 de militari americani trimiși rapid cu destinația Polonia. Toate aceste mișcări de trupe și tehnică militară sunt un răspuns la mobilizările sporite decise de Rusia de-a lungul flancului estic al NATO, la cinci ani de la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de la Ucraina. Și, din câte spun oficialii militari, tot nu e suficient pentru descurajarea Kremlinului.