În România au intrat peste 3200 de cetățeni din Italia în ultimele 24 de ore3Foto© puterea.ro

În România au intrat peste 3200 de cetățeni din Italia în ultimele 24 de ore

, 9 știri, 60 vizualizări

“În ultimele 24 de ore, pe intrările în țară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia și cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetățeni din Italia”, a spus Vela, potrivit Știripesurse.ro.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut controale stricte. „Cereți Poliției de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu mașini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Așa e complicat să îi bagi în izolare pe niște oameni care vin alte zone. Am înțeles că au fost băgați în izolare niște oamenii care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri”, i-a spus Orban lui Vela.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode să obțină informații legale de listele de pasageri de pe cursele aeriene și cele de cale ferată. “Domnule ministru al Transporturilor, trebuie să obținem imediat informații legate de listele de pasageri de pe cursele aeriene, de pe cursele de cale ferată.