Înainte de ziua sa de naștere, Vladimir Putin a întreprins o escapadă în taiga4Foto2Video© stirileprotv.ro

Înainte de ziua sa de naștere, Vladimir Putin a întreprins o escapadă în taiga

, 6 știri, 12 vizualizări

În îmbrăcăminte de camuflaj, cu ochelari de soare și pălărie pe cap, președintele rus apare în imagini în timpul unei plimbări în mijlocul naturii în Republica Tuva, situată la granița cu Mongolia, una dintre cele mai sărace și îndepărtate regiuni ale Federației Ruse. Ca întotdeauna în astfel de călătorii, el este însoțit de puternicul său ministru al apărării, Serghei Șoigu, originar din această regiune, remarcă AFP.

În înregistrarea video dată publicității de către Kremlin, Putin culege ciuperci, fructe de pădure și conuri de pin. Poate fi văzut uitându-se prin binoclu sau pozând cu munții în fundal. 'Ne-am urcat mai sus de nori (...) la aproape 2.000 de metri', spune Putin, trăgându-și sufletul, în înregistrarea difuzată de Kremlin în care apare, de asemenea, conducând un vehicul de teren.

Este un exercițiu mediatic obișnuit pentru Vladimir Putin, care încearcă să întrețină imaginea de bărbat viril. În trecut, acest fost ofițer KGB, care se află la putere de 20 de ani, a apărut pescuind, în zbor cu deltaplanul conducând un stol de cocori sau făcând scufundări la bordul unor batiscafuri. Un împătimit al sportului, Putin are de asemenea centura neagră la judo. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, declarase anterior că Putin își va serba ziua de naștere luni în compania apropiaților și rudelor sale, informează Agerpres.