Incendiu de pădure și vegetație uscată la Nehoiu, luni seara© cancan.ro

Incendiu de pădure și vegetație uscată la Nehoiu, luni seara

, 7 știri, 97 vizualizări

Potrivit ISU Buzău, incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ patru hectare de litieră pădure mixtă foioase și conifere, precum și la circa 10 hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș.

„La fața locului acționează peste 30 de pompieri cu o autospecială de stingere și trei autospeciale de transport efective, operațiunea fiind coordonată de Grupa Operativă a ISU Buzău. În sprijinul forțelor profesioniste au fost dislocați la fața locului și 15 jandarmi din cadrul IJJ Buzău, precum și peste 20 de voluntari din cadrul SVSU Nehoiu, intervenția este una dificilă, flăcările propagându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic. În funcție de dinamica intervenției se vor suplimenta efectivele cu personalul care asigură permanența”,anunță ISU Buzău, potrivit Agerpres.

Circulația rutieră a fost oprită, luni, pe ambele sensuri ale autostrăzii A1 București-Pitești, la kilometrul 32, din cauza unui incendiu de vegetație produs pe sensul de mers către Pitești. Vizibilitatea a fost îngreunată din cauza fumului.