Incidente între protestatari și forțele de ordine la ambasada SUA din Liban
Foto: www.agerpres.ro

Incidente între protestatari și forțele de ordine la ambasada SUA din Liban

5 știri, 68

Forțele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva protestatarilor strânși în apropierea ambasadei Statelor Unite de la Beirut, după decizia președintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul, informează site-ul postului BBC News.

Un număr mare de persoane au participat în ultimele zile la manifestații în diferite țări musulmane pentru a protesta după ce președintele SUA a transmis că recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Cel puțin doi palestinieni au fost uciși, iar alți 300 au fost răniți, vineri după-amiază, în urma confruntărilor cu serviciile de securitate israeliene în cursul protestelor desfășurate în Cisiordania și Fâșia Gaza.

Protestatarii, unii dintre ei fluturând steaguri palestiniene, au aruncat proiectile în direcția forțelor de securitate care au blocat drumul principal spre ambasada SUA de la Beirut.

Potrivit presei locale, unii protestatarii au încercat să pătrundă în incinta complexului unde se află ambasada.

Demonstranții au scandat sloganuri anti-Trump.

În Liban locuiesc câteva sute de mii de refugiați palestinieni, inclusiv descendenți ai celor care au fugit în momentul în care a fost fondat statul Israel, în anul 1948.

    Citește pe cotidianul.ro