Activistele Pussy Riot au revendicat incidentul din timpul finalei Cupei Mondiale
Foto: stirileprotv.ro

Activistele Pussy Riot au revendicat incidentul din timpul finalei Cupei Mondiale

13 știri, 71

Activistele de la Pussy Rioat au revendicat incidentul din timpul finalei Cupei Mondiale dintre Franța și Croația, când patru persoane au intrat pe gazon. Acestea au spus că momentul a fost un protest față de opresiunea politică din Rusia.

Patru persoane îmbrăcate în haine care semănau cu vechi uniforme de poliție rusești au pătruns pe teren în minutul 52 al partidei, în timp ce Croația se afla în atac. Unul dintre intruși a bătut palma, în semn de salut, cu atacantul francez Kylian Mbappe.

La scurt timp după incident, formația Pussy Riot a postat un mesaj pe Twitter și Facebook în care confirma că patru activiști de-ai săi au pătruns pe teren și care se încheia cu o listă de revendicări printre care „Eliberați toți prizonierii politici!” și ”Opriți arestările ilegale din timpul mitingurilor!”.

Vezi galeria foto + 3+ 3

Activistele au solicitat, de asemenea, puterii de la Kremlin „să permită competiția politică”. Ulterior, poliția din Moscova a anunțat că „trei fete și un tânăr” au fost reținuți, în urma incidentului.

Formația Pussy Riot este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorități în 2012, generând revolta comunității internaționale.

Protestul din timpul finalei este singurul incident din timpul campionatului Mondial de Fotbal. Finala a fost câștigată de Franța, car...

    Citește pe libertatea.ro