India anunță că a descoperit o variantă de coronavirus cu dublă mutație8Foto© antena3.ro

India anunță că a descoperit o variantă de coronavirus cu dublă mutație

, 16 știri, 70 vizualizări

Autoritățile sanitare au precizat încă că, deocamdată, noile tulpini nu au fost confirmate la un număr mare de persoane, astfel că nu se poate spune în ce măsură influențează creșterea infectărilor.

”Deși VOC (variantele virsului de urmărit - n.red) și o nouă variantă cu dublă mutație au fost depistate în India, acestea nu au fost detectate în numere suficient de mari pentru a avea vreo legătură directă sau a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state indiene”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, citat de hotnews.

Anunțul vine în contextul în care India este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA și Brazilia. Miercuri, autoritățile au raportat 275 de noi decese cauzate de Covid-19, cel mai mare bilanț zilnic din acest an, și peste 47.260 de infectări, cel mai mare bilanț din ultimele patru luni, avertizând că spitalele din statele mari deja sunt pline. Bilanțul total al epidemiei din India depășește 11,7 milioane de cazuri Covid-19 și 160.500 de decese.