Isărescu: Cei care și-au luat case au devenit prizonierii propriilor aspirații, nu ai băncilor
Foto: www.antena3.ro

Isărescu: Cei care și-au luat case au devenit prizonierii propriilor aspirații, nu ai băncilor

8 știri, 43

Indicele ROBOR la șase luni a crescut la 3,02 la sută, fiind aproape de a atinge cel mai mare nivel înregistrat în septembrie 2014. În schimb, indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile pentru majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 2,90 la sută, așa cum rezultă din datele publicate joi de Banca Națională a României.

Datele BNR arată că indicele ROBOR s-a menținut la 2,90 la sută, nivel la care a stagnat pentru a treia zi consecutiv. În 13 octombrie 2014, ROBOR a atins 2,92 la sută, cel mai mare nivel înregistrat în ultimii ani, potrivit digi24.ro.

Indicele a crescut accelerat începând din 13 aprilie, când a atins nivelul de 2,07 la sută.

De asemenea, indicele Robor la șase luni a crescut joi la 3,02%, cel mai mare nivel din 30 septembrie 2014, când a fost 3,03%.

Totodată, Banca Națională a majorat, săptămâna trecută, că rata dobânzii de politică monetară de la 2,25 la sută la 2,50 la sută pe an.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat că cei care și-au luat case „au devenit prizonierii propriilor aspirații, nu ai băncilor”.

„A-ți cumpăra o casă, a porni în tinerețe cu o casă – eventual chiar mobilată – este un lucru extrem de serios și promovăm și pe această cale, prin discuțiile pe care le va declanșa acest Raport, o discuție serioasă despre creditul ipotecar. Nu o discuție de tipul alba – neagra: ‘Banca Națion...

    Citește pe libertatea.ro