Inspecția Judiciară îl acuză pe Augustin Lazăr. Raportul a fost înaintat CSM
Foto: www.puterea.ro

Inspecția Judiciară îl acuză pe Augustin Lazăr. Raportul a fost înaintat CSM

7 știri, 15

Inspecția Judiciară îl acuză pe procurorul general, Augustin Lazăr, de încălcarea codului deontologic al magistraților, după ce i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale "inculpați de rang înalt", raportul fiind înaintat Secției pentru procurori a CSM.

"Apreciem că există indicii cu privire la încălcarea de către domnul procuror general Augustin Lazăr a obligațiilor deontologice stabilite prin dispozițiile art. 17 din Codul Deontologic al Judecătorilor și Procurorilor", se arată într-un raport prezentat miercuri seară de Antena 3.

Sesizarea din oficiu a Inspecției Judiciare cu privire la încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a obligațiilor deontologice stabilite conform art. 17 din Codul Deontologic al judecătorilor și procurorilor s-a înregistrat pe 23 martie 2018.

Declarațiile lui Augustin Lazăr au fost făcute pe 8 decembrie 2017.

"Noi suntem îngrijorați și societatea civilă e îngrijorată. Trebuie transparență și să se funcționeze în mod legal. (...) În tot cursul anului 2017, Ministerul Public și în general instituțiile din justiție au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au văzut. Am folosit expresia «hărțuit» pentru că am găsit-o în raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hărțuiți prin campanii media, prin chemarea în fața unor comisii speciale».

Dar acolo cine îi convoacă? Niște inculpați de rang înalt, care vor ca ...

    Citește pe puterea.ro