Instanța supremă sesisează Curtea Constituțională în dosarul lui Sebastian Ghiță după ce Secția de anchetă a retras apelul© hotnews.ro

Instanța supremă sesisează Curtea Constituțională în dosarul lui Sebastian Ghiță după ce Secția de anchetă a retras apelul

, 8 știri, 49 vizualizări

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat marți Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate care se referă la atribuțiile Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ), ridicată de Parchetul General în dosarul în care este judecat Sebastian Ghiță.

La termenul de marți al procesului în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete din Ploiești, un procuror de la Parchetul General a ridicat o excepție cu privire la neconstituționalitatea art. 88 (1) alin. 6 și art. 88 (8) alin. 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004. Aceste articole se referă la competența SIIJ de a retrage apelurile și recursurile în dosarele aflate în instanțe.

"Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 88 (1) alin. 6 și art. 88 (8) alin. 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificate prin art. 14 pct. 4 și 6 din OUG nr.