Instanța supremă sesizează Curtea de Justiție a UE în legătură cu decizia CCR privind completurile de cinci judecători3Foto© stirileprotv.ro

Instanța supremă sesizează Curtea de Justiție a UE în legătură cu decizia CCR privind completurile de cinci judecători

, 6 știri, 10 vizualizări

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu modul în care Curtea Constituțională a interpretat și aplicat legislația privind constituirea completurilor de cinci judecători. Hotărârea a fost luată în cadrul procesului în care judecătoarea Camelia Bogdan contestă excluderea sa din magistratură.

În timpul procesului, Camelia Bogdan a solicitat sesizarea CJUE cu mai multe întrebări, însă judecătorii au admis doar o întrebare. "Admite, în parte, cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene. În temeiul dispozițiilor art.

267 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene în vederea pronunțării unei hotărâri preliminare cu privire la următoarea întrebare: Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, articolul 19 alineatul (1) din același tratat și articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun intervenției unei curți constituționale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanță de judecată) cu privire la modalitatea în care instanța supremă a interpretat și aplicat legislația infraconstituțională în activitatea de constituire a completurilor de judecată?", se arată în decizia Instanței supreme.