Institutul Cantacuzino pregateste productia de vaccin gripal3Foto© cotidianul.ro

Institutul Cantacuzino pregateste productia de vaccin gripal

, 10 știri, 8 vizualizări

"O echipa formata din operatori recent integrati in colectivul Institutului Cantacuzino efectueaza, in scop de invatare a procedurilor si etapelor de productie, primele teste pe substrat biologic, in vederea realizarii loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, pana la atingerea nivelului de performanta necesar, si va fi coordonat de specialisti ai institutului", informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN), consultat de Agerpres.

Operatorii se vor perfectiona la standardele nationale si europene in domeniu, cu respectarea normelor de siguranta si calitate care trebuie indeplinite.

Potrivit secretarului de stat pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului, Mihai Dan Chirica, la finalul acestui proces de instruire, operatorii Institutului "Cantacuzino" vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, prima etapa in cadrul proiectului strategic de reluare a productiei de vaccin gripal pentru uz comercial.