Laura Kovesi, șefa DNA, s-a întâlnit cu ministrul francez de Externe
Foto: www.romaniatv.net

Laura Kovesi, șefa DNA, s-a întâlnit cu ministrul francez de Externe

13 știri, 16

Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a avut o scurtă întrevedere cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit site-ului oficial al diplomației franceze. Principala temă a discuției a fost lupta anticorupție din România, au declarat pentru Libertatea surse apropiate întâlnirii. Diplomatul francez a ajuns aseară în țara noastră, unde efectuează o vizită oficială de două zile.

Astfel de ântâlniri nu sunt neobișnuite, mai mulți oficiali vestici cerând, de-a lungul timpului, să discute personal cu Laura Codruța Kovesi în cadrul vizitelor de la București.

Potrivit diplomatie.gouv.fr, discuțiile lui Le Drian cu oficialii români se vor concentra pe,,întărirea relațiilor bilaterale, marcate, în zona culturală, de Sezonul România – Franța, iar, pe nișa economică, de creșterea schimburilor comerciale estimate la 7,8 miliarde de euro, în 2017”.

Laura Codruța Kovesi a fost decorată, în mai 2016, cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție civilă și militară a statului francez.

În același timp, Jean-Yves Le Drian va conferi decorația de Ofițer al Legiunii de Onoare fostului premier și comisar european Dacian Cioloș.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Șeful diplomației franceze a aterizat aseară în Capitală, iar în această dimineață s-a întâlnit cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, iar împreună au susținut, ulterior, o conferință comună de presă. Pe...

    Citește pe libertatea.ro