Internările în spitalele din subordinea Ministerului Sănătății vor fi limitate din cauza răspândirii coronavirusului4Foto© stirileprotv.ro

Internările în spitalele din subordinea Ministerului Sănătății vor fi limitate din cauza răspândirii coronavirusului

, 6 știri, 48 vizualizări

"În perioada următoare, în spitalele coordonate de Ministerul Sănătății vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor ( inclusiv paturi ATI) și evolutia epidemiologica locală. În funcție de dinamica situatiei se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate.

Spitalele vor raporta zilnic in sistemul electronic centralizat al Centrului de coordonare situația ocupării paturilor. Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât și pentru gestonarea corectă și eficientă a resurselor materiale și umane", se arată în plan.

Conform anunțului făcut de ministrul Sănătății Victor Costache, va fi asigurată o comunicare publică adecvată pentru ca, în această perioadă, publicul să se adreseze spitalelor doar pentru situații de urgență, pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare.