Întrevedere Iohannis-Dodon11Foto© realitatea.net

Întrevedere Iohannis-Dodon

, 23 știri, 38 vizualizări

Trimisul special al AGERPRES, Irinela Vișan, transmite: Președintele Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere cu omologul său de la Chișinău, Igor Dodon, în marja participării la sesiunea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, subliniind că drumul european al Republicii Moldova este singura opțiune de natură să aducă prosperitate cetățenilor săi.

"Președintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul întrevederii că, din perspectiva României, drumul european al Republicii Moldova, pe care Bucureștiul îl susține cu fermitate, este singura opțiune de natură să aducă prosperitate cetățenilor săi. Totodată, președintele României a evidențiat importanța menținerii și dezvoltării Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ca relație specială, strategică și care trebuie să aibă permanent substanță", a informat Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat.

Președintele român a abordat și tema conflictului transnistrean, arătând că țara noastră este "direct interesată de evoluțiile privind acest dosar, având în vedere interesele de securitate" ale României.