Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar3Foto© agerpres.ro

Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar

, 21 știri, 15 vizualizări

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, o scrisoare în care precizează că Guvernul îl propune pe Ioan Mircea Pașcu în calitate de comisar european interimar, după demisia Corinei Crețu, au declarat surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, premierul așteaptă răspunsul în această săptămână.

Sursele au precizat că încă nu au fost făcute propuneri de către partea română în ceea ce privește viitorii comisari europeni, pentru că încă nu au început negocierile. Miercurea trecută, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, anunța că Guvernul nu a retras propunerea ca Ioan Mircea Pașcu să ocupe funcția de comisar european interimar.

În urma demisiei comisarilor europeni Corina Crețu și Andrus Ansip, pentru a-și prelua mandatele de europarlamentar, portofoliile acestora vor fi transferate cu titlu interimar altor doi comisari europeni, a decis președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit unui comunicat publicat miercurea trecută de Executivul comunitar.