Iohannis, dezamăgit de negocierile pentru bugetul Uniunii Europene: Pozițiile sunt total diferite14Foto1Video© stirileprotv.ro

Iohannis, dezamăgit de negocierile pentru bugetul Uniunii Europene: Pozițiile sunt total diferite

, 24 știri, 70 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că rezultatul discuțiilor pe bugetul UE „este dezamăgitor". Șeful statului a punctat că statele membre nu s-au armonizat asupra fondurilor care urmează să le fie alocate.

Scandal la negoicerile viitorului buget al UE, rpimul după Brexit. "Părerile sunt împartite între state membre UE pe buget. Majoritatea ne dorim un buget cât este propus sau mai mare. Au fost discutii. Au durat discuțiile până la 6 dimineața când am intrat eu cu echipa mea. Rezultatul este dezamăgitor. Nu s-au făcut progrese. Pozițiile nu s-au armonizat. Încercăm sa vedem dacă putem să obținem un progres în negocieri. Majoritatea dintre noi suntem destul de sceptici", a declarat Iohannis, la Bruxelles.

"Continuăm discuțiile pe bugetul UE pe următorii 7 ani. Ieri am avut o rundă în plen în care fiecare și-a  exprimat punctul de vedere, eu am reiterat necesitatea coeziunii. E vorba de bani pe care îi investim în fiecare comunitate. Sunt bani care ajung la fiecare român și ne ajută să ajungem la un nivel de dezvoltare comparabil cu celelalte state ale UE. Am subliniat că poiltica agricolă e un pilon de bază. Trebuie finanțat și trebuie pus accent pe fondurile rurale, acolo unde au apărut reduceri substanțiale", a declarat Iohannis.