Iohannis nu se dezice de Lazăr6Foto© cotidianul.ro

Iohannis nu se dezice de Lazăr

, 25 știri, 5 vizualizări

Această campanie electorală caută activiștii sistemului tot mai absurd, oriunde ar fi ascunși. Electorilor li se pune în față o veritabilă armă a propagandei și manipulării cu repetiție, care îi extermină în fapt. Cei care au scăpat nevătămați din epoca totalitară și post-totalitară sunt mai puțini decât și-ar fi imaginat cel mai sceptic analist.

Comunismul nu a fost doar o ideologie, a creat rețele de tip criminal contra persoanelor și interesului general democratic, la fel de active. Poliția politică nu este doar aceea din dosare. Ea stă și dă lecții de morală, face evaluări “anticomuniste”. Cercurile de influență cu adevărat puternice au fost în interiorul fostei Securități, ulterior erijându-se în manipularea economiei, culturii, presei. Influența lor nefastă, repoziționată prin protocoale, a creat un mediu social cu tendințe stalinist- totalitare. Un sistem criminal s-a reinstalat cu dezinvoltura unei veritabile înșelătorii.

O judecată asupra prezentului nu poate evita constatarea că trecutul se reinstalează ca un coșmar imprevizibil. Suntem deja în situația unei contrareforme absolute, aplicată de rețele structurate în ordinea fostei Securități, ca în anii ‘50. Spiritul gregar a cuprins toată sfera instituțională responsabilă.