Iohannis și liderii liberali se întâlnesc marți la Vila Lac5Foto© romaniatv.net

Iohannis și liderii liberali se întâlnesc marți la Vila Lac

, 19 știri, 21 vizualizări

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că întâlnirea va fi una politică, în primul rând, pe fondul scăderii în sondaje a liberalilor.

"Cred că va fi situația medicală, legată strâns de situația economică din România. Dar cred că președintele este foarte interesat de scăderea PNL din sondaje și, până la un moment, inclusiv a domniei sale. Toate măsurile luate s-au răsfrânt decisiv asupra conducerii țării. Știm deja ce a spus Florin Cîțu încă dinainte de pandemie, că nu aveau cum să mărească pensiile cu 40 la sută. Acum cred că se va discuta cu premierul inclusiv o remaniere guvernamentală. Cumva, Guvernul trebuie să lase sânge.

Dacă Orban rămâne premier, și cred că va rămâne, în echipa sa trebuie făcute modificări. Asta pentru a răspunde și populației. E o manevră tipică folosită în democrații. Întâlnirea lor va fi în primul rând politică. Situația economică este la mare preț acum din cauza alegerilor locale și parlamentare ce ar urma să aibă loc în următoarele 12 luni. Inițial premierul voia locale în septembrie-octombrie și parlamentare la final de an, dar, în situația actuală, calendarul va fi decalat.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.