Iohannis: Sunt foarte hotărât să negociez la sânge în privința fondurilor de coeziune și agricultură4Foto© euractiv.ro

Iohannis: Sunt foarte hotărât să negociez la sânge în privința fondurilor de coeziune și agricultură

, 5 știri, 15 vizualizări

”Avem așteptări legate de fondurile dedicate politicii de coeziune. Sunt mai multe fonduri care vin în această categorie, care pentru noi sunt vitale, pentru a atinge o convergență acceptabilă cât mai repede. De asemenea, pentru noi sunt foarte importante fondurile destinate agriculturii și pe aceste două capitole suntem foarte hotărâți și sunt foarte hotărât să negociez la sânge, cum se spune, ca să obținem cât mai mulți bani pentru România”, a precizat vineri, la Bruxelles, Klaus Iohannis.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a avut săptămâna aceasta întrevederi cu șefii de guvern și de stat din UE pentru a discuta despre bugetul Uniunii post-Brexit.

Klaus Iohannis a mai precizat că pentru România sunt importante și câteva condiționalități, precum flexibilitatea între fonduri. ”Este, de asemenea, important ca, de exemplu, fondul de tranziție spre o economie mai verde să nu fie parte din coeziune, ci să fie suplimentar. Sigur, astăzi am venit cu toate condițiile pe care ni le dorim noi. Va o discuție și, în final, sigur, se va trece la o fază de negociere, unde fiecare încearcă să obțină cât de mult se poate”.